četrtek, 23. oktober 2008

Camino primitivo 2008

Camino primitivo je prva znana pot proti Santiagu. Po tej poti so iz novo nastale kraljevine Asturije romarji hodili proti Santiagu de Compostelli. V prvi tretjini 9. stoletja je pot prehodil sam kralj, Alphonse II.
Pot se prične v mestu Oviedo in po razgibanem terenu vodi mimo krajev Grado, Salas, Tineo, Borres, Pola de Allande, La Mesa, Grandas de Salime, Fonsagrada, Cádavo Baleira Lugo, Palas de Rei, kjer se priključi Francoski poti. Od tu do Santiaga je še dva dni hoje.
Tokrat bova Camino Primitivo prehodila skupaj z Natašo. Potovanje pričneva pozno popoldne v Benetkah, od koder letiva proti Barceloni. Tu morava počakati do naslednjega jutra, ko bova pot nadaljevala do izhodišča.
O samem potovanju ne bi izgubljal preveč časa, saj ni nič posebnega, morda le o letališču v Barceloni, ki ni najbolj prijazno za nočitev. Povsod piha mrzel veter, stoli pa so kovinski, z vmesnimi naslonjali in prav nesramno trdi in hladni. Nekaj potnikov se zato raje odloči za spanje na tleh.

1 komentar:

  1. Res klaveren pogled. Sicer pa letališča niso vajine destinacije. Tam si, ker pač moraš biti. Srečno in brez problemov.

    OdgovoriIzbriši