sreda, 17. maj 2006

Negreira - Olveiroa

Jutro je lepo v dolinah je megla. Na hribu zagledam veternice za pridobivanje el. Energije in to ni prav nič dober znak.
In res cel dan kar pošteno piha. Oznake kamina so čedalje bolj zbledele in če na križiščih nisi pozoren hitro kam zaideš.

Razdalje med kraji so čedalje večje, popoldne pa se še pooblači in prične deževati. Kolikor hitro je mogoče si oblečemo palerine, vendar smo zaradi vetra kljub temu od kolen navzdol popolnoma mokri.

Popoldne preživimo bolj v prostorih hostla, zato imamo malo več časa za pogovor. Spoznam Akiko iz Japonske in Andrewa iz Avstralije.

Jutri nas čaka še zadnji dan potovanja po Španiji.

2 komentarja:

  1. lojze podgoršek11. nov. 2007 18:38:00

    zanime me ali se da prespati tudi v kakšnih bolših hostlih oziroma ali so na poti tudi kakšni "hoteli"

    OdgovoriIzbriši
  2. V apartmaju sem prespal le enkrat, ko so nas med dvema precej dolgima postankoma zavedli ljudje z obljubo, da je vmes še en hostel (razdalje je bilo po prehojenih 35km še 16km). O hostlu seveda ni bilo ne duha ne sluha. Poiskali smo privatni apartma, s ceno 56 EUR. Ker smo bili trije, je bil znesek kar znosen. Sicer pa med potjo ni težko najti tudi kakšnega hotela, a to potem ni več Camino v pravem pomenu temveč bolj aktivne počitnice.

    OdgovoriIzbriši